Prinţul William al Marii Britanii, primul membru al familiei regale care vizitează China în decurs de o generaţie

Președintele chinez Xi Jinping l-a primit luni, la Beijing, pe Prințul William al Marii Britanii, în cadrul primei vizite oficiale efectuate în China de către un membru al familiei regale britanice în decurs de o generație, relatează DPA și AFP.

În cursul întrevederii ce a avut loc la sediul parlamentului chinez (Palatul Poporului), președintele Xi Jinping a apreciat drept ‘foarte bună’ relația țării sale cu Marea Britanie, declarând că între cele două țări se dezvoltă foarte rapid un ‘parteneriat extins’, potrivit postului național de radio chinez.

După întrevederea cu președintele chinez, Prințul William a vizitat Orașul Interzis, fostul palat imperial, în cadrul vizitei ce are ca scop ameliorarea relațiilor sino-britanice.

‘Voiam de mai mulți ani să vin aici’, a declarat William, al doilea în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Prințul Charles, Chinîn cursul unei recepții la Palatul Poporului, în Piața Tiananmen. Prințul s-a întâlnit de asemenea cu reprezentați ai unor organizații de caritate și cu copii cu dizabilități cu care acestea lucrează.

Ducele de Cambridge, care a sosit în capitala chineză duminică seara, după o vizită de patru zile în Japonia, i-a înmânat președintelui chinez o invitație din partea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii de a vizita Anglia în cursul acestui an.

Prințul William este primul membru al familiei regale britanice care vizitează China după Regina Elisabeta a II-a în 1986.

Luni după-amiază, William va vizita centrul comercial Shanghai, urmând ca miercuri să ajungă în provincia Yunnan (sud-vest), ultima etapă a vizitei. Prințul William nu este însoțit în această vizită de soția sa, Ducesa de Cambridge, care este însărcinată.

Palatul Buckingham Palace a lansat la mijlocul lunii februarie o ofensivă vizând ameliorarea relațiilor cu China, prin difuzarea unei înregistrări în care Prințul William încerca să transmită în mandarină urările sale cu prilejul Noului An Chinezesc. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata