Putin cere măsuri ca incendiile să nu se extindă asupra infrastructurii şi obiectivelor militare

Premierul Vladimir Putin a afirmat luni că incendiile care au distrus din temelii mai multe localităţi din Rusia au relevat că în administraţia locală lucrează oameni nepregătiţi să gestioneze asemenea situaţii şi le-a cerut guvernatorilor şi să ia toate măsurile ca focul să nu se extindă asupra infrastructurii şi a obiectivelelor militare.

„Toate incendiile trebuie stinse şi nu trebuie să permitem apariţia de noi focare. Desigur că localităţile sunt cele mai importante, dar atrag atenţia asupra obiectivelor de infrastructură: transportul, comunicaţiile, energia, obiectivele militare. Tot ce ne lipseşte este ca depozitele cu armament să nimerească în această zonă /a incendiilor/”, le-a spus Vladimir Putin guvernatorilor.

În perspectivă, şeful guvernului de la Moscova a cerut dotarea tuturor elicopterelor aparţinând aviaţiei statului cu sisteme de stingere a incendiilor.

Referitor la sinistraţii care au rămas fără locuinţe şi fără acte de identitate, el le-a transmis liderilor regionali şi federali că tergiversările birocratice sunt absolut inadmisibile în acest caz.

Putin a amintit că executivul a acordat un sprijin financiar în valoare de cinci miliarde de ruble pentru înlăturarea consecinţelor incendiilor şi a exprimat disponibilitatea de a suplimenta suma.

El a stabilit termenul de 1 noiembrie pentru reconstrucţia tuturor locuinţelor arse în incendii şi a cerut o gestionare eficientă a banilor, astfel încât să nu profite „escrocii de situaţia creată”.

Incendiile au mistuit 1.257 de case, în care locuiau 1.273 de familii. Potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă, s-au înregistrat 34 de morţi în şapte regiuni ale ţării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata