Putin: Poroşenko îşi asumă întreaga responsabilitate pentru situaşia din est, după respingerea armistişiului

Președintele ucrainean Petro Poroșenko „își asumă de acum înainte întreaga responsabilitate” pentru situația din Ucraina, după ce a refuzat prelungirea armistițiului între forțele ucrainene și separatiștii din estul țării, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin, în cadru unei întâlniri cu ambasadorii și reprezentanții permanenți ai Rusiei în străinătate.

”Până acum, Petr Alekseevici (Poroșenko) nu a avut legătură directă cu ordinele date privind începerea acțiunilor militare. Acum, însă, el își ia întreaga responsabilitate, nu numai din punct de vedere militar, dar și politic, ceea ce este cu mult mai important”, a afirmat Vladimir Putin, potrivit RIA Novosti.

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a anunțat în cursul nopții de luni spre marți că armistițiul cu separatiștii din estul țării a încetat și că forțele ucrainene vor trece ‘la atac’, o decizie ce a fost luată în pofida intenselor presiuni ruse și europene ca regimul de încetare a focului să fie prelungit. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata