Qatarul lansează un mega proiect feroviar

Qatarul a semnat un mega contract in valoare de 25 de miliarde de dolari cu firma feroviara germana Deutsche Bahn, in vederea construirii unui sistem integrat de cai ferate pentru transportul de pasageri si de marfuri, relateaza cotidianul economic Arabian Business.

Firma germana Siemens va participa de asemenea la executarea proiectului furnizând trenuri, iar industria constructiilor din Germania ar putea participa la construirea sinelor.
Sistemul de cai ferate va asigura legatura navetistilor din provincie cu Doha, capitala Qatarului, cu aeroportul international Doha precum si cu Manama, capitala emiratului Bahrain, in paralel cu constructia autostrazii Doha-Manama.

La darea sa in folosinta, proiectul retelei feroviare va asigura legatura si cu alte retele feroviare nationale din Peninsula Araba si regiunea Golfului Persic. În luna octombrie, Qatarul a infiintat o companie cu un capital de 100 de milioane de dolari, Qatar Railway, insarcinata sa administreze executarea proiectului retelei feroviare care, potrivit asteptarilor initiatorilor sai ar trebui sa devina operationala in 2026.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata