Queensland oferă bonusuri în numerar pentru a atrage lucrători din turism

57

Tuturor celor care au visat să renunțe la programul nouă-cinci în favoarea muncii într-o destinație de vacanță idilică, li se oferă un motiv în plus pentru a-și schimba locul de muncă.

Queensland, care găzduiește Marea Barieră de Corali, oferă 1.500 AUD (1.163 GBP) și susține călătoriile pentru a lucra în sectorul turistic al statului australian.

Restricțiile la frontieră au însemnat că mii de roluri îndeplinite de obicei de excursioniștii străini sunt acum goale.

Multe companii se luptă.

Înainte de izbucnirea pandemiei cauzată de virusul Covid, turismul valora aproximativ 22 miliarde de dolari SUA în Queensland. Acest lucru a scăzut după ce au fost instituite restricții la frontieră, în martie 2020. De atunci, numai cetățenii, rezidenții permanenți și cei cu scutiri au fost autorizați să intre în stat – și numai dacă finalizează o carantină hotelieră de 14 zile la sosire, pe cheltuiala proprie. .

Dar, pe măsură ce țara începe să se deschidă intern și australienii încep să caute vacanțe acasă, Queensland încearcă să atragă vizitatori interni.
Cu toate acestea, cu un deficit de personal, mulți se luptă să satisfacă chiar și numărul redus. Potrivit agenției de știri AFP, semnele „ajutor dorit” sunt o vedere obișnuită în orașele turistice.

Tara Bennet, directorul executiv al turismului din Port Douglas, a declarat pentru ABC News din Australia că unele restaurante deschid doar 80% din timp.

“Ne bazăm pe sezonierii care lucrează în fiecare an, pentru a veni și a ne suplimenta munca și pur și simplu nu sunt în Australia, chiar acum”, a spus ea.

Asta înseamnă că această ultimă schemă se adresează australienilor. Potrivit premierului din Queensland, Annastacia Palaszczuk, banii – care fac parte dintr-un pachet de 7,5 milioane de dolari SUA pentru a aduce mai mulți lucrători – sunt disponibili pentru oamenii din toată țara dispuși să ocupe locuri de muncă în regiunea Queensland.

Există, de asemenea, un bonus de călătorie de 250 AUD pentru cei care s-au calificat. Schema acoperă locuri de muncă precum ghidarea turiștilor, barmani și bucătari sau ajutori de bucătari.

Va dura un an începând cu 20 mai – deși persoanele interesate au la dispoziție doar șase luni pentru a aplica.

Nu este prima dată când Queensland vine cu un mod inventiv de a-și ajuta industria turistică.

În 2009 – când prăbușirea economică globală a afectat cifrele vizitatorilor – a lansat o vânătoare pentru un „îngrijitor” al insulei Hamilton pe Marea Barieră de Corali, care a venit pentru un salariu de 150.000 USD.

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online