Rămăşiţele lui Cervantes vor rămâne la Biserica Trinitarelor din Madrid

Rămășițele lui Miguel de Cervantes identificate în cripta Bisericii Trinitarelor din Madrid vor rămâne în acest lăcaș de cult, așa cum a dorit autorul romanului „Don Quijote”, beneficiind de atenția cuvenită, a declarat marți, într-o conferință de presă, primarul Madridului, Ana Botella.

Ana Botella a subliniat că măicuțele de la mănăstire sunt de acord să păstreze aceste rămășițe, conform dorinței lui Cervantes, și speră ca în scurt timp acestea să fie plasate într-un loc amenajat cum se cuvine în interiorul lăcașului, relatează agenția EFE.

Jose Francisco Garcia, director general pentru patrimoniu în cadrul primăriei din Madrid, a declarat că Cervantes a fost îngropat fără îndoială ‘înfășurat într-un veșmânt specific celui de-al treilea ordin franciscan, la care aderase cu puțin timp înaintea morții, într-un sicriu modest, cu mâinile pe piept ținând o cruce și cu fața descoperită…El a fost înmormântat sâmbătă, 23 aprilie, în cea mai modestă mănăstire din Madrid’, a spus el.

Doamna primar a spus că nu a fost luată o decizie cu privire la o ceremonie omagială la 23 aprilie, data comemorării morții lui Cervantes în 1616 și în care se marchează totodată Ziua Cărții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata