Rata şomajului din Franţa a scăzut pentru prima dată în ultimii 2 ani

Rata şomajului în Franţa a scăzut în trimestrul II din 2010, pentru prima dată în ultimii 2 ani, deoarece companiile au început să facă din nou angajări, după încheierea recesiunii, transmite Bloomberg.

În perioada aprilie-iunie 2010, rata şomajului a scăzut la 9,7 la sută, de la 9,9 la sută în primul rimestru din 2010, a anunţat joi Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee). Economiştii se aştau la o creştere a ratei şomajului la 10 la sută. ‘Piaţa muncii se stabilizează şi şi sperăm că tendinţa va continua. Este o veste într-adevăr bună pentru economie’, a declarat, joi, ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde, la postul de televiziune LCI.

Creşterea economiei Franţei s-a accelerat în trimestrul doi din 2010 la 0,6 la sută, de la 0,2 la sută în primele trei luni din acest an. În primul trimestru din 2010, rata şomajului în Franţa a rămas stabilă la 9,9 la sută, dar totuşi este cea mai ridicată rată a şomajului din 1999 pentru Franţa, care încă se redresează lent din criza mondială. Şomajul a crescut în ultimele şapte trimestre. În primul trimestru din 2010, aproximativ 2,7 milioane de francezi erau în şomaj, adică 9,5 la sută din populaţia aptă de muncă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata