Rata şomajului în SUA a urcat în august la 9,6%

Rata şomajului în Statele Unite a urcat în august 2010 la 9,6 la sută, de la 9,5 la sută în iulie 2010, fiind prima creştere din ultimele 4 luni, transmite AP.

Departamentul Muncii a anunţat vineri că luna trecută companiile private au creat 67.000 de noi locuri de muncă, în scădere faţă de 107.000 în iulie. În total, economia a pierdut 54.000 de locuri de muncă, din cauza finalizării a 114.000 de contracte pe perioadă determinată încheiate cu ocazia recensământului.
Guvernele locale şi administraţia federală au concediat 10.000 de angajaţi. Mai mult de o jumătate de milioane de americani au reluat în august căutările în vederea găsirii unui loc de muncă, ceea ce a dus la creşterea ratei şomajului.

Analiştii apreciază că economia americană creşte prea încet pentru a susţine crearea de locuri de muncă. Guvernul american a anunţat că în perioada aprilie – iunie economia a înregistrat o creştere de 1,6 la sută, mult mai puţin faţă de estimările iniţiale care vorbeau de o creştere de 2,4 la sută. Economia americană a crescut neîncetat de la mijlocul lui 2009, însă ritmul expansiunii a încetinit în condiţiile în care rata şomajului evoluează în jurul valorii de 9,5 la sută.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata