Renesas spune că va restabili capacitatea maximă la uzina de cipuri deteriorată de incendiu până la sfârșitul lunii mai

Renesas Electronics Corp, un furnizor important de semiconductori auto, a declarat luni că intenționează să restabilească capacitatea de producție pierdută la uzina deteriorată de incendiu până la sfârșitul lunii mai, după repornirea producției sâmbătă.

Renesas a repornit linia de cipuri de 300 mm la fabrica sa de la Naka, la nord-est de Tokyo, la patru săptămâni după ce un incendiu cauzat de o supraîncărcare a energiei electrice a ars o suprafață de 600 de metri pătrați, a distrus 23 de mașini și a umplut camera curată sensibilă cu fum și funingine.

Jumătate din capacitatea liniei uzinei Naka ar trebui restabilită până la sfârșitul lunii aprilie, deși o rampă până la producția completă a uzinei va dura încă aproximativ 70 de zile, a declarat directorul executiv al Renesas, Hidetoshi Shibata, într-o conferință de presă online.

Oprirea producției a fost o lovitură pentru producătorii de autovehicule din întreaga lume care deja se luptă să găsească suficiente cipuri pe fondul creșterii cererii producătorilor de electronice de consum, forțând unii producători precum Nissan Motor și Honda Motor să reducă producția, deoarece cererea de mașini a revenit din cauza unei pandemii.
Renesas comandă aproape o treime din cota de piață globală pentru cipurile de microcontroler utilizate la mașini.

Compania instalează, de asemenea, echipamente noi de stingere a incendiilor în fabrică pentru a face față oricăror incendii similare în viitor, a spus Shibata.

Guvernul japonez a cerut producătorilor de echipamente să ajute Renesas să restabilească producția, oficialii ministerului industriei cerând companiilor din țară și străinătate să furnizeze piese și utilaje către Renesas.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata