Republica Moldova: Guvernul Streleţ a fost demis de parlamentul de la Chişinău

Guvernul de la Chișinău, al premierului liberal-democrat Valeriu Streleț, a fost demis joi, 29 octombrie, de parlament, printr-o moțiune de cenzură inițiată de opoziția socialistă și comunistă.

Potrivit mass-media locale, 65 de deputați, din 101 membri ai parlamentului, s-au pronunțat pentru demiterea cabinetului Streleț, iar 18 au votat împotrivă. Voturile pentru au venit din partea socialiștilor, comuniștilor și democraților, iar cele împotrivă din partea liberal-democraților. Liberalii și cei din grupul fostului premier Iurie Leancă s-au abținut de la vot. Pentru ca guvernul Streleț să fie demis erau necesare 51 de voturi.

Semnatarii moțiunii l-au acuzat pe premierul Streleț de complicitate la acte de corupție prin sprijinul acordat fostului său șef de partid Vlad Filat, aflat în prezent în arest preventiv sub acuzații de luare de mită și trafic de influență.

În cadrul discursului susținut în parlament, Valeriu Streleț a respins acuzațiile ce i s-au adus, afirmând că moțiunea de cenzură a comuniștilor și socialiștilor este total lipsită de fundament.

Guvernul Streleț, învestit la 30 iulie cu susținerea unei coaliții majoritare proeuropene (Partidul Liberal Democrat — Partidul Liberal — Partidul Democrat), a fost al treilea executiv pe care Republica Moldova l-a avut în acest an, după cabinetele conduse de Iurie Leancă și Chiril Gaburici. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata