Rihanna, prima artistă care depăşeşte 100 de milioane de single-uri digitale vândute în SUA

Cântăreața de muzică ‘R&B’ și ‘pop’ Rihanna, câștigătoare a numeroase premii Grammy, este prima reprezentantă a industriei muzicale nord-americane care depășește 100 de milioane de single-uri digitale vândute, potrivit Asociației Industriei Muzicale din SUA (RIAA), scrie Reuters.

Rihanna, 27 de ani, este urmată în clasamentul celor mai descărcate melodii digitale cu plată, de Taylor Swift, cu 88 de milioane, și Katty Perry cu 79 de milioane.

Asociația industriei muzicale din SUA contabilizează toate descărcările online cu plată sau serviciile de streaming la cerere, care includ de asemnea efectuarea unei plăți online, de pe teritoriul Statelor Unite.

Rihanna este prima vedetă a industriei muzicale care depășește pragul de 100 de milioane de descărcări digitale. Este o reușită istorică și o certificare pentru o carieră extraordinară, potrivit lui Cary Sherman, președintele RIAA.

Această reușită se datorează celor 37 de single-uri separate, printre care ‘We Found Love’, ‘Stay’, ‘What’s My Name’ sau ‘Only Girl’, dar și albumelor sale care s-au bucurat de un succes uriaș, printre care ‘A Girl Like Me’ (2006) și ‘Good Girl Gone Bad’ (2007).

În prezent artista lucrează la cel de-al optulea album al său, pe care îl va produce în colaborare cu artistul Kanye West, cu care a colaborat la cel mai recent single ‘FourFiveSeconds’. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata