Rolls-Royce are o pierdere mai mică decât era de așteptat, de 5,6 miliarde de dolari

Producătorul britanic de motoare Rolls-Royce a scăzut la o pierdere mai mică decât se aștepta, de 4 miliarde de lire sterline (5,6 miliarde de dolari) în 2020, deoarece pandemia a oprit companiile aeriene să zboare, dar a rămas la prognozele sale de a consuma mai puțini bani în acest an.
Modelul Rolls de tarifare a companiilor aeriene pentru numărul de ore de zbor al motoarelor sale a însemnat o mare parte din veniturile sale anul trecut, când călătoria s-a oprit. În 2020, a asigurat un total de 7,3 miliarde de lire sterline în datorii și capitaluri proprii pentru a-l ajuta să supraviețuiască.

Consumul de numerar de 4,2 miliarde de lire sterline de anul trecut a fost în concordanță cu așteptările analiștilor, iar Rolls a ghidat că anul acesta se va reduce la 2 miliarde de lire sterline, devenind pozitiv în a doua jumătate când se așteaptă să înceapă călătoriile. Armata aerospațială civilă a lui Rolls reprezintă puțin peste jumătate din veniturile grupului într-un an normal.

Pe baza pretaxului, Rolls a înregistrat o pierdere de 4 miliarde de lire sterline, mai slabă decât pierderea de 3,1 miliarde de lire sterline prevăzută de analiști.

În ciuda acestui fapt, compania a declarat joi că poziția sa de lichiditate este puternică și că ar putea face față chiar și într-un scenariu de dezavantaj sever.

Acțiunile sale s-au deschis cu 2,6% la 116 pence.

După ce a luat 5,3 miliarde de lire sterline datorii anul trecut, Rolls intenționează să-și repare bilanțul prin vânzarea de active în valoare de 2 miliarde de lire sterline, cea mai mare parte a acestora fiind ITP cu sediul în Spania, care se află în prezent în bloc.

„Vânzarea noastră planificată de ITP Aero progresează bine prin conversații continue cu un număr de potențiali cumpărători”, a spus Rolls.

Dar planul său de vânzare a activelor a întâmpinat probleme săptămâna aceasta, când Norvegia a suspendat vânzarea de 150 de milioane de euro a unității norvegiene a Rolls, Bergen Engines, din motive de securitate.

Analistul Jefferies, Sandy Morris, a spus că Rolls are „multe de făcut”, dar este fezabil. „Posibilitatea de a ajunge la o datorie netă modestă până la sfârșitul anului 2023 este vie”, a spus el.

Îmbunătățirea fluxului de numerar al Rolls depinde de companiile aeriene care zboară cu 55% din nivelurile din 2019 în 2021. Compania a declarat că presupunerea sa este că, călătoriile se vor îmbunătăți treptat în acest an, accelerându-se în a doua jumătate, pe măsură ce progresează programele de vaccinare.

Dând vina pe înăsprirea restricțiilor de călătorie la începutul acestui an, compania a avertizat în ianuarie că arderea în numerar din 2021 va fi mai gravă decât se aștepta anterior.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata