România deţine un potenţial imens pentru comercianţii pakistanezi

Pakistanul ar trebui să trimită delegaţii comerciale în România pentru a explora pieţele neutilizate, în special cea agricolă, a subliniat ambasadorul român în Pakistan, Emilian Ion, într-un discurs ţinut în Camera de Comerţ şi Industrie din Faisalabad (FCCI), preluat de cotidianul Pakistan Observer.

România, a precizat oficialul român, este a şaptea piaţă ca mărime din UE şi are un imens potenţial pentru produsele texile pakistaneze, fiind o ţară în care exportatorii de textile din Faisalabad îşi pot promova textilele în mod corespunzător.
Potrivit ambasadorului român, deja oameni de afaceri cu sediul în România au investit în rafinăria petrolieră de la Karachi şi în fabrici de ciment în diferite părţi ale Pakistanului.

De asemenea, un număr semnificativ de români lucrează în sectorul educaţional şi în alte sectoare din Pakistan, ţară care, în viitorul apropiat, urmează să trimită în România o delegaţie comercială formată din membrii ai comunităţiii de afaceri din Islamabad.
În discursul său de bun-venit, preşedintele FCCI, şeicul Abdul Qayyum, a precizat că instituţia pe care o conduce a fost un susţinător fervent al consolidării relaţiilor comerciale cu parteneri tradiţionali cum ar fi România.

Potrivit preşedintelui FCCI, deşi Pakistanul şi România s-au bucurat întotdeauna de relaţii cordiale, există un potenţial economic enorm între cele două ţări. Este o oportunitate excelentă, a adăugat el, pentru întreprinzătorii pakistanezi să colaboreze în sectorul textil şi de produse de pielărie din România.

Pakistanul, a precizat oficialul pakistanez, poate participa la programul de privatizare din România şi achiziţiona întreprinderi cu mare potenţial, în prezent disponibile la un preţ redus, iar prin stabilirea unor companii „joint venture” în România, poate câştiga beneficiul de a-şi exporta produsele cu valoare adăugată în ţările din UE.

Şeicul a adăugat că România este un important partener comercial al Pakistanului în UE, iar comerţul bilateral a crescut de la 25,92 milioane de dolari la 63,80 milioane dolari în perioada 2008- 2009.
Potrivit acestuia, principalele produse de export ale Pakistanului în România includ materialele de origine animală, produsele din bumbac, articole textile, iar importurile includ seminţe pentru fabricarea uleiului, produse din fier şi oţel şi maşinării.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata