Rusia a instituit taxe vamale la mai multe produse importate din Republica Moldova

Primul ministru rus Dmitri Medvedev a semnat o hotărâre de guvern cu privire la introducerea de taxe vamale la mai multe categorii de produse importate din Republica Moldova, a anunțat joi site-ul informațiilor juridice oficiale din Rusia, citat de agenția de presă Ria Novosti.

‘Guvernul rus a introdus taxe la produsele importate din Republica Moldova la nivelul tarifelor unice în Uniunea vamală’ (Rusia-Belarus-Kazahstan), potrivit documentului publicat de site-ul actelor oficiale din Rusia, ceea ce înseamnă că importurile moldovenești vor fi taxate la fel ca cele din țările care nu fac parte din această uniune.

Această hotărâre a executivului rus intră în vigoare la 30 de zile de la data publicării sale.

Săptămâna trecută, Ministerul rus al Dezvoltării Economice a elaborat un proiect de hotărâre privind eliminarea cotei zero la unele categorii de produse moldovenești (vin, carne, legume, fructe și cereale).

Moscova a avertizat anterior Chișinăul că ar putea să renunțe la regimul de liber-schimb și să adopte principiul națiunii celei mai favorizate în relațiile comerciale cu Republica Moldova în urma ratificării de către aceasta a Acordului de asociere cu UE.

Ria Novosti amintește că Rusia și-a exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la instituirea unei zone de liber schimb între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Potrivit Moscovei, aceasta ar putea antrena un aflux necontrolat de produse din UE pe piața rusă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata