Rusia: Avioane de luptă de ultimă generaţie au simulat, în premieră, atacuri la sol în Crimeea

Avioane de luptă multirol de ultimă generație Su-30SM, recent integrate în aviația Flotei ruse din Marea Neagră, au simulat în premieră atacuri asupra unor ține terestre la un poligon în Crimeea, peninsulă ucraineană anexată de Rusia în martie 2014, potrivit EFE și RIA Novosti.

‘Avioane din cadrul unui regiment special al aviației de atac au bombardat obiective pe poligonul Opuk din Crimeea’, menționează un comunicat al serviciului de presă al Flotei ruse din Marea Neagră.

În același timp, un grup de bombardiere Su-24 au ‘atacat cu bombe și rachete nedirijate ținte terestre’, amplasate pe același poligon.

Avioanele de atac și bombardierele au exersat de asemenea organizarea unor atacuri împotriva unui pretins inamic naval, conform aceluiași comunicat.

Crimeea a fost anexată de către Rusia în martie 2014, la scurt timp după înlăturarea de la putere a președintelui ucrainean prorus, Viktor Ianukovici, și venirea la guvernare a forțelor proeuropene la Kiev. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

avioane de luptăCrimeeaRusia
Comentarii (0)
Adaugă comentariu