Rusia descrie acuzațiile americane conform cărora Vladimir Putin s-ar fi implicat în alegerile prezidențiale SUA din 2020 drept nefondate

Rusia a descris miercuri acuzațiile de informații americane conform cărora președintele Vladimir Putin ar fi direcționat probabil eforturile pentru a încerca să schimbe alegerile prezidențiale americane din 2020 către Donald Trump drept nefondate.
Un raport american de informații de 15 pagini, publicat marți, a adăugat acuzații conform cărora unii dintre primii locotenenți ai lui Trump ar fi jucat alături de Moscova prin amplificarea revendicărilor făcute împotriva candidatului de atunci, Joe Biden, de către personalitățile ucrainene legate de Rusia la alegerile din 3 noiembrie.

„Documentul pregătit de comunitatea de informații americană este un alt set de acuzații nefondate împotriva țării noastre pentru intervenția în procesele politice interne americane”, a declarat ambasada Rusiei în Statele Unite, într-o declarație pe Facebook.

„Concluziile raportului privind desfășurarea operațiunilor de influență din Rusia în America sunt confirmate doar de încrederea serviciilor de informații în propria lor neprihănire. Nu au fost furnizate fapte sau dovezi specifice ale unor astfel de afirmații. ”
Se așteaptă ca Washingtonul să impună sancțiuni Moscovei imediat începând cu săptămâna viitoare din cauza acuzațiilor, au declarat trei surse sub condiția anonimatului. Aceste sancțiuni ar putea aborda și pirateria cibernetică a Rusiei care a folosit compania americană SolarWinds Corp pentru a pătrunde în rețelele guvernamentale americane.

Rusia a negat orice implicare în această spargere.

Statele Unite au impus sancțiuni asupra a patru înalți oficiali ruși la începutul acestei luni pentru tratamentul acordat de Moscova politicianului de opoziție Alexei Navalny, lucru pe care Moscova l-a calificat drept o implicare inacceptabilă în afacerile sale interne.
Ambasada Rusiei SUA la Washington a acuzat miercuri Statele Unite că încearcă să strice imaginea Rusiei și că-i acuză pe alții de propriile sale probleme.

„Afirmăm că Washingtonul continuă să practice„ diplomația megafonică, cu scopul principal de a menține o imagine negativă a Rusiei. Pentru a da vina pe jucătorii externi pentru destabilizarea situației din interiorul țării „, a declarat ambasada în aceeași informare.

„Această atitudine a administrației corespunde cu greu dialogului nostru de experți, egal și respectuos reciproc, în căutarea soluțiilor la cele mai presante probleme. Acțiunile Washingtonului nu duc la normalizarea relațiilor bilaterale „.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata