Rusia dorește să primească scuze din partea SUA, după ce Joe Biden l-a numit pe Vladimir Putin ucigaș

Rusia dorește să primească scuze din partea Statelor Unite, după ce președintele Joe Biden a spus că a crezut că Vladimir Putin este un ucigaș și că ar putea riposta împotriva Washingtonului, a declarat joi un înalt parlamentar rus.
Într-un interviu ABC News difuzat cu o zi mai devreme, Joe Biden a spus „Da”, când a fost întrebat dacă el crede că președintele rus Vladimir Putin este un ucigaș.

De asemenea, el l-a descris pe Putin ca neavând suflet și a promis că va plăti un preț ridicat pentru presupusa amestecare rusă în alegerile prezidențiale din SUA din anul 2020, lucru care a fost negat de Kremlin.

Într-o mișcare extrem de neobișnuită în urma interviului lui Biden, Rusia a declarat miercuri că își reamintește ambasadorul în SUA pentru consultări urgente cu privire la viitorul legăturilor dintre SUA și Rusia.

Konstantin Kosachyov, vicepreședinte al camerei superioare a parlamentului, a declarat că, comentariile lui Biden sunt inacceptabile, vor inflama inevitabil legăturile deja proaste și a pus capăt oricărei speranțe la Moscova de o schimbare a politicii SUA sub o nouă administrație americană.

El a spus că retragerea de către Moscova a ambasadorului său este singurul pas rezonabil de făcut în aceste circumstanțe.

„Bănuiesc că nu va fi ultima dacă nu vor exista explicații sau scuze din partea americană”, a spus Kosachyov într-o postare pe Facebook.
„Acest tip de evaluare nu este permis din gura unui om de stat, de asemenea rang. Acest tip de declarație nu este acceptabil, în niciun caz ”, a adăugat el, numindu-l un moment important pentru legăturile dintre SUA și Rusia.

Kremlinul nu a răspuns încă public la comentariile lui Biden, dar este probabil să o facă mai târziu.

Artur Chilingarov, un parlamentar pro-Kremlin din camera inferioară a parlamentului, a cerut o „reacție dură” de la Moscova în comentariile făcute postului de radio rus, Ekho Moskvy.
Legăturile Rusiei cu Occidentul, aflate deja la niveluri minime după Războiul Rece din 2014, au fost supuse unei noi presiuni asupra încarcerăii criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, a cărui libertate a cerut-o Occidentul, dar Rusia nu acceptă.

Rusia a respins acea implicare inacceptabilă în afacerile sale interne.

Statele Unite au declarat că pregătesc noi sancțiuni împotriva Rusiei în legătură cu un presupus hack și presupusul amestec în procesul electoral din 2020.

Biden a declarat pentru ABC „Veți vedea în curând” când a fost întrebat cu ce consecințe se va confrunta Rusia pentru presupusul său comportament.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata