Rusia: Ministrul adjunct al economiei îşi cere scuze pentru deciziile „stupide” ale guvernului

Ministrul adjunct rus al economiei rus a provocat o polemică în Rusia cerându-și scuze miercuri pe rețelele de socializare pentru politicile „stupide” ale guvernului și a afirmat că acestea vor dăuna economiei ruse, relatează AFP.

„Îmi cer scuze de la toată lumea pentru lucrurile stupide pe care le facem și pentru promisiunile pe care nu le respectăm”, a scris ministrul adjunct al economiei, Serghei Beliakov, pe pagina sa de Facebook.

„Lucrurile stupide” în chestiune sunt decizia din această săptămână de a transfera fondurile destinate plății pensiilor spre alte nevoi, prelungind astfel un moratoriu datând de anul trecut care permite ca o parte din banii destinați viitorilor pensionari să fie investiți în economie.

Această decizie a fost puternic criticată și calificată drept o încercare de a acoperi găurile din buget pe seama viitorilor pensionari.

Președintele Vladimir Putin a negat că fondurile au fost confiscate, însă ministrul finanțelor, Anton Siluanov, a declarat că banii au fost folosiți pentru măsuri de luptă împotriva crizei și pentru dezvoltarea Crimeii, anexată de Rusia în martie.

Serghei Beliakov a afirmat în schimb că îi este ‘rușine’ de această decizie, care „va penaliza economia” și care este înșelătoare, deoarece guvernul promisese că nu va dura decât un an.

Beliakov a indicat apoi că și-a exprimat doar opinia sa personală, precizând că se va abține de la orice comentariu suplimentar, semn al divergențelor din cadrul guvernului privind modul în care ar trebui susținută economia rusă, fragilizată de sancțiunile occidentale legate de criza din Ucraina. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata