Rusia nu poate decide asupra încetării focului în Ucraina, întrucât ea nu este parte a conflictului

Președinții rus și ucrainean, Vladimir Putin și Petro Poroșenko, nu s-au înțeles asupra încetării focului în Ucraina, întrucât Rusia nu este parte a conflictului, dar liderii celor două țări au discutat modalitățile de soluționare a crizei ucrainene, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al șefului statului rus, potrivit RIA Novosti.

Declarațiile lui Peskov intervin după ce președinția de la Kiev a anunțat o înțelegere între Vladimir Putin și Petro Poroșenko asupra încetării permanente a focului în sud-estul Ucrainei.

”Putin și Poroșenko au discutat într-adevăr măsurile ce ar putea contribui la încetarea focului între milițiile populare și forțele ucrainene. Însă, Rusia nu poate să negocieze în privința încetării focului, întrucât ea nu este parte a conflictului”, a susținut Dmitri Peskov.

Anterior, Kievul a anunțat că președintele ucrainean Petro Poroșenko și omologul său rus Vladimir Putin au căzut de acord, în cadrul unei convorbiri telefonice, asupra încetării permanente a focului în Donbas, bazin minier în estul ucrainean care cuprinde regiunile separatiste Donețk și Lugansk. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata