Rusia: Un tren cu 32 de vagoane-cisternă cu azot a deraiat; incendiu de proporţii

Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate miercuri dimineaţă, 5 februarie, la Kirov, la 1.000 de km est de Moscova, în urma deraierii a 32 de vagoane-cisternă cu azot lichid, a raportat Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă, informează RIA Novosti.

‘Aproximativ 400 de persoane au fost evacuate din casele din jur şi de la o fabrică de pâine’, a indicat ministerul, citat într-un comunicat.

Un tren antiicendiu şi până la 250 de membri ai serviciilor de urgenţă au fost mobilizaţi în lupta cu incendiul şi consecinţele incidentului.

Trenul a deraiat după ce un vagon-cisternă a luat foc din cauza unei rupturi la reţeaua de contact, a indicat Comitetul de anchetă rus de pe lângă Parchetul General.

‘La kilometrul 980, în apropiere de staţia Pozdino de pe calea ferată Gorki, o cisternă cu gaz condensat a trenului de marfă 1759, care circula de la staţia Zuevka până la staţia Liangasov, a luat foc în urma unei rupturi survenite la reţeaua de contact. În urma incendiului, 32 de vagoane-cisternă au deraiat şi s-a produs o deversare a conţinutului de azot’, se precizează în comunicatul ministerului amintit.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă precizează că 12 vagoane au luat foc, declanşând un incendiu de proporţii, în timp ce din celelalte vagoane s-a deversat o cantitate importantă de substanţă.

Potrivit Comitetului de anchetă rus, a fost deschis un dosar penal pentru încălcarea normelor de siguranţă şi funcţionare în transportul feroviar. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata