Rusia va vinde aur pentru a depăşi criza economică

Rusia doreste sa vânda o mare cantitate de aur, a declarat miercuri (28 octombrie 2009) ministrul rus de Finante, Alexei Kudrin, confirmând informatiile din presa de saptamâna trecuta, conform carora guvernul pregateste cea mai mare vânzare de aur de la caderea URSS, transmite AFP.

“Examinam aceasta problema, am putea lua o decizie in urmatoarele zile” a declarat Alexei Kudrin, facând referire la posibilitatea de a vinde aur pe pietele straine.
Saptamâna trecuta, informatiile din presa anuntau ca Fondul rus de pietre si metale pretioase, Gokhran, va vinde anul acesta, prin intreprinderea de stat Almaziouvelirexport, pâna la 50 de tone de aur, catre Bursa din Londra.

Este cea mai mare cantitate de aur vânduta de la caderea Uniunii Sovietice. Aceasta vânzare ar permite Rusiei depasirea situatiei dificile in care se gaseste, in contextul crizei economice mondiale. Datorita cresterii cererii din partea investitorilor, cursul unciei de aur a atins la jumatatea lui octombrie un record istoric, de 1.070,80 de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata