Scaun auto pentru copii, brevetat de spionajul american

33

Interceptările telefonice și supravegherea comunicațiilor prin internet sunt specialitatea Agenției Securității Naționale (NSA), dar se pare că spionii americani manifestă un interes special și pentru scaunele auto destinate copiilor, remarcă AFP.

NSA a depus un brevet în 1993 pentru un scaun de copil care nu se deosebește prea mult de cele propuse în zilele noastre de firmele Volvo sau Chrysler, potrivit revistei Foreign Policy, apărută miercuri.

“Beneficiile pentru securitatea națională ale acestui scaun nu sunt explicate în brevet”, se amuză să constate publicația pe site-ul său internet.

În total, NSA — care se află în centrul scandalului interceptărilor izbucnit anul trecut în urma dezvăluirilor fostului consultant Edward Snowden — a depus 270 de brevete din 1979 până în prezent.

Unele dintre ele sunt pe linia activității NSA, ca brevetele despre metode de criptare a datelor sau despre analize vocale. Există, de asemenea, un brevet care permite agenților de securitate să știe dacă cartela SIM a unui telefon mobil a fost înlocuită sau retrasă. Dar alte brevete prezintă un interes mai limitat pentru securitatea națională.

“Face parte din practicile NSA să depună brevete pentru invenții”, s-a mulțumit să comenteze un purtător de cuvânt al agenției. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online