Schaeuble: Scandalul Volkswagen nu este o ameninţare existenţială pentru economia Germaniei

Scandalul în care este implicat Volkswagen este legat, în principal, de lăcomie și va duce la schimbări semnificative la cel mai mare producător auto european, a declarat miercuri ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schaeuble, pentru portalul de știri RedaktionsNetzwerk Deutschland, transmite DPA.

Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o amenințare existențială pentru economia Germaniei. ‘Vom ieși din criză mai puternici. Învățăm din crize. Este aviditatea după faimă, după recunoaștere. Așa cum au arătat crizele de pe piețele financiare, concurența este extrem de dură, dacă vrei să ai succes pe plan global’, a afirmat Schaeuble.

Ministrul german de Finanțe a precizat, totodată, că, în final, VW nu va mai fi ce era, estimând că vor avea loc schimbări semnificative în structura companiei, dar avertizând asupra intervenției statului pe piață.

Dar oficialul a respins ideea că acest scandal ar putea fi o amenințare existențială pentru economia Germaniei. ‘Vom ieși din criză mai puternici. Învățăm din crize’, a declarat Schaeuble.

Reprezentanții landului german Saxonia Inferioară, care deține o participație de 20% în Volkswagen, au anunțat că investigațiile demarate de autoritățile SUA au sporit îndoielile referitoare la acuratețea datelor privind poluarea publicate de toți producătorii auto. În 2007, Saxonia Inferioară a cumpărat acțiuni Volkswagen în valoare de 41 de milioane de euro pentru a-și menține participația la 20%, în urma căreia își păstrează nivelul maxim al drepturilor de vot. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata