Schelete de dinozauri la preţul de 350.000 de euro scoase la vânzare de casa de licitaţii Sotheby’s la Paris

Schelete de dinozauri, reptile și alte ‘creaturi excepționale’ vechi de mai multe milioane de ani vor fi scoase la vânzare la Paris, la 30 septembrie, de casa de licitații Sotheby’s, informează miercuri agenția AFP.

Licitația cuprinde, la categoria istorie naturală, scheletul unui dinozaur Ornitholestes, supranumit ‘hoțul de păsări’: un mic carnivor cu o lungime de 2,20 de metri, care a trăit în urmă cu peste 150 de milioane de ani, la sfârșitul Jurasicului. Scheletul său este estimat la între 350.000 și 450.000 de euro, a informat marți Sotheby’s într-un comunicat.

Dinozaurul Ornitholestes vâna mamifere mici, șopârle și păsări. ‘Cele șase membre inferioare îi confereau o viteză și o agilitate fără pereche, datorită cărora devenea un vânător redutabil’, se arată în comunicatul Sotheby’s.

Printre ‘creaturile excepționale’ propuse la vânzare se află și o fosilă de Ichtyosaurus Stenopterygius quadricius de la începutul Jurasicului estimat la o valoare între 50.000 și 70 000 de euro. Este vorba de o reptilă marină având un cioc similar păsărilor dar cu dinți în formă de fierăstrău. Din această fosilă, cu o lungime de 1,90, ‘s-au conservat cele patru picioare și scheletul’, a precizat Sotheby’s. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata