Sea Breeze 2014: Au început manevrele navale americano-ucrainene, la care participă şi România

Manevre navale americano-ucrainene Sea Breeze 2014, în care sunt antrenate 12 nave de război și vase de alimentare, au început luni în partea de nord-vest a Mării Negre, având ca obiectiv exerciții în cadrul unei operațiuni internaționale pentru stabilirea și menținerea siguranței navigației într-o zonă de criză, a menționat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Ucrainei, citat de ITAR-TASS.

‘Exercițiile, prevăzute pentru perioada 8-10 septembrie, vor avea loc în conformitate cu programul de cooperare bilaterală între ministerele apărării din Ucraina și Statele Unite ale Americii, în conformitate cu planul pe 2014, aprobat prin decretul președintelui Ucrainei din 25 martie’, specifică instituția de apărare a Kievului.

Aceste aplicații se desfășoară în conformitate cu programul ‘Parteneriat pentru pace’, prin urmare, tradițional, au fost invitate un număr de țări, potrivit ministerului citat. Astfel, pe lângă Ucraina și Statele Unite ale Americii, la aceste manevre participă Spania, Canada, România și Turcia.

În plus, o serie de țări și-au trimis observatori la aceste manevre, între care Georgia, Norvegia, Suedia și Franța.

Două nave de război ale NATO — fregata canadiană Toronto și fregata spaniolă Almirante Juan de Borbón — au pătruns recent în Marea Neagră, în timp ce alte două nave ale Alianței Nord-Atlantice — Ross și Commandant Birot — se află deja aici de la 3 septembrie.

Conform Convenției de la Montreux, vasele de război din state neriverane pot staționa în Marea Neagră nu mai mult de 21 de zile, scrie ITAR-TASS. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata