Seism cu magnitudinea de 6,4 în sudul Taiwanului; Mai multe imobile s-au prăbuşit

Un seism cu magnitudinea de 6,4 s-a produs în sudul Taiwanului, provocând prăbuşirea mai multor imobile în oraşul Tainan (sud-vestul insulei), anunţat Institutul geologic american (USGS), relatează sâmbătă AFP.

Cutremurul s-a produs la 20.00 GMT, vineri, 5 februarie, la o adâncime de 10 kilometri, 39 de kilometri nord-est de oraşul port Kaohsiung, a adăugat USGS. Centrul de alertă din Pacific a anunţat că nu se aşteaptă tsunami în urma seismului.

În oraşul Tainan, pe coasta de nord a oraşului Kaohsiung, cel puţin 30 de persoane au fost salvate după prăbuşirea a patru imobile.

‘Operaţiunile de salvare continuă, dar pentru moment nu există victime’, a declarat Lin Kuan-cheng, purtător de cuvânt al serviciilor de pompieri. Magnitudinea anunţată oficial a fost de 6,7. Taiwanul, situat în apropiere de joncţiunea a două plăci tectonice, este frecvent afectat de cutremure. Un cutremur de 7,6 produs în septembrie 1999 s-a soldat cu aproximativ 2.400 de morţi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata