Seism în Taiwan: Bunurile dezvoltatorului blocului care s-a prăbuşit au fost confiscate; bilanţul depăşeşte 90 de morţi

37

Justiţia din Taiwan a dispus confiscarea unor bunuri în valoare de circa 800.000 de euro aparţinând dezvoltatorului imobiliar şi unui număr de trei asociaţi aflaţi la originea construcţiei unui complex rezidenţial distrus de seism, în care şi-au pierdut viaţa peste 90 de persoane, relatează AFP.

Salvatorii caută încă printre dărâmăturile ansamblului imobiliar Wei-kuan, care număra în jur de o sută de locuinţe, la aproape o săptămână de la seismul de magnitudine 6,4 care a lovit localitatea Tainan, din sudul ţării.

Bilanţul a crescut la 94 de morţi, în timp ce 30 de persoane sunt încă date dispărute.

Parchetul estimează că complexul rezidenţial prezenta deficienţe de construcţie, în special din cauza lipsei grinzilor de susţinere din oţel. În fotografiile realizate cu dărâmăturile imobilului se poate vedea cum cutii de conserve şi spumă poliuretanică au fost folosite ca umplutură pentru beton.

Un tribunal din Tainan a dat undă verde autorităţilor locale pentru îngheţarea a până la 30 de milioane de dolari taiwanezi (800.000 de euro) aparţinând lui Lin Ming-huit şi unui număr de trei asociaţi, potrivit unui comunicat al guvernului.

Lin Ming-huit şi doi dintre asociaţii săi au fost plasaţi în detenţie provizorie, acuzaţi de neglijenţă profesională care a provocat decese.

Taiwan, insulă aflată în apropierea punct de convergenţă a două plăci tectonice, este frecvent afectat de cutremure de pământ.

Un seism cu magnitudinea 7,6 a lovit insula în septembrie 1999, provocând moartea a circa 2.400 de persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Financiarul

Fi la curent cu ultimele noutăți financiare. Accesează cele mai relevante știri online pe Financiarul.ro. Va aducem zilnic știri din economice, noutăți interne și externe.  Citește zilnic cele mai noi știri online