Sergio Perez de la Red Bull și Esteban Ocon de la Alpine, s-au ciocnit în primul exercițiu pentru Marele Premiu Emilia Romagna

Cei doi foști coechipieri s-au reunit la șicana Villeneuve, determinând întreruperea sesiunii pentru o vreme.

Șeful echipei Red Bull, Christian Horner, a declarat că Perez a fost într-o tură rapidă și Ocon într-o tură lentă când s-au ciocnit.

Pilotul Mercedes Valtteri Bottas a fost cel mai rapid la finalul unei sesiuni pline de incidente.

Nikita Mazepin al lui Haas s-a prăbușit la colțul Rivazza în timp ce steagul în carouri a indicat sfârșitul primului antrenament.

Accidentul a continuat un început torid în cariera rusului în F1. Mazepin a avut o rotație chiar în primul său tur în același viraj la începutul sesiunii și s-a învârtit de patru ori la prima cursă a sezonului în Bahrain, acum trei săptămâni, înainte de a ieși din cursă în primul tur.
Formula 1 avea probleme tehnice cu sistemul său de difuzare, care a afectat atât ecranele TV, cât și pe cele de sincronizare, astfel încât nu este clar ce s-a întâmplat în incidentul dintre Perez și Ocon.

Horner a spus: „Am avut-o doar din perspectiva șoferului, dar evident se pare că Ocon a fost pe o tură lentă, iar Sergio a fost pe o tură rapidă și a existat contact între cei doi tipi în acel colț”. Perez a rămas cu un colț din spate stâng deteriorat la vehicul, iar Ocon are mașina lovită în față pe partea dreaptă.

Bottas a încheiat sesiunea cu 0,041 secunde în fața coechipierului său Lewis Hamilton, cu Max Verstappen de la Red Bull cu 0,017 secunde mai în spate, pe locul trei.

Charles Leclerc al Ferrari a fost al patrulea cel mai rapid, în ciuda faptului că a ratat prima jumătate a sesiunii cu probleme tehnice, înaintea lui Pierre Gasly a lui Alpha Tauri, al doilea Ferrari al lui Carlos Sainz și al lui Fernando Alonso din Alpine.

Hamilton și Verstappen au fost printre ceilalți concurenți care au avut momente scurte în afara pistelor, deoarece șoferii s-au împăcat cu una dintre cele mai exigente piste ale sportului într-o dimineață răcoroasă în Emilia Romagna, cu temperaturi de 11C.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata