Serie de atacuri împotriva filialelor unor bănci ruseşti din Ucraina

Mai multe sucursale a cel puţin trei bănci ruseşti – Sberbank, VTB şi Alfa – au fost vizate de atacuri în ultimele 48 de ore în Ucraina, unde sentimentele antiruseşti au crescut în intensitate ca urmare a anexării Crimeii de către Rusia şi a sprijinului acordat de Moscova rebelilor separatişti din Donbas, potrivit AFP.

La Lviv, bastion naţionalist în vestul ţării, două sucursale ale Sberbank (structură publică) şi o altă a VTB au fost vizate de sticle incendiare în noaptea de duminică spre luni, a indicat poliţia locală.

Incendiul declanşat a cauzat daune considerabile în două din aceste instituţii, dar a treia a scăpat doar cu un geam spart, potrivit poliţiei ucrainene.

La Mariupol, ultimul mare oraş din estul separatist prorus al ţării, controlat de Kiev, persoane necunoscute au spart geamurile la o sucursală a Sberbank duminică, a raportat luni un site informaţional local.

În fine, în centrul Kievului, militanţi ai extremei drepte au vandalizat sâmbătă dimineaţa două sucursale ale Sberbank şi Alfa, precum şi sediul grupului System Capital Management (SCM), al cărui proprietar este Renat Ahmetov, omul cel mai bogat din Ucraina şi patron al clubului de fotbal Șahtior Doneţk, acuzat că a făcut jocul separatiştilor la începutul insurecţiei în 2014. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata