Shakira, mesaj în sprijinul educaţiei la nivel mondial a copiilor

Cântăreața columbiană Shakira, ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF, a discutat în această săptămână, la sediul ONU din New York, cu secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, despre importanța educării copiilor încă de la vârste fragede, scrie UPI.com.

‘Peste 100 de milioane de copii nu merg la școală, iar 159 de milioane de băieți și fete cu vârste de până la cinci ani sunt subdezvoltați din punct de vedere fizic și cognitiv din cauza lipsei unei alimentații și a unei îngrijiri corespunzătoare’, a declarat artista de 38 de ani la începutul conferinței de presă susținute la sediul ONU din New York.

‘Fiecare an care trece fără ca noi să facem investiții semnificative în dezvoltarea copiilor încă de la vârste fragede și în proiecte care vizează aceste chestiuni, milioane de copii se vor naște în același stadiu de sărăcie și fără oportunități’, a adăugat Shakira. ‘UNICEF și cu mine ne-am unit forțele și suntem astăzi aici pentru că investiția în copii încă de la vârste fragede este o chestiune urgentă și nu mai este niciun moment de pierdut’, a spus artista columbiană.

În ce privește criza refugiaților sirieni, Shakira a spus că ‘este fără îndoială cea mai mare criză umanitară a acestor vremuri, iar imaginea băiețelului refugiat mort, adus de valuri pe plajă, este una tragică, pe care nu trebuie să o ignorăm și nu trebuie să o uităm.’

‘Copiii nu trebuie să plătească prețul războiului; noi toți suntem astăzi reponsabili și nu trebuie să ne ascundem’, a subliniat Shakira, pe numele său complet Shakira Isabel Mebarak Ripol.

Din 2003 Shakira se implică în acțiuni și programe destinate copiilor de pe întreg mapamondul în calitatea sa de ambasador al bunăvoinței pentru UNICEF. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata