Shimon Peres îi propune Papei Francisc crearea unei „ONU a religiilor”

Fostul președinte israelian Shimon Peres, primit joi, 4 septembrie, la Vatican într-o audiență privată de Papa Francisc, a declarat că i-a propus crearea unei „ONU a religiilor”, dată fiind ineficacitatea actuală a Națiunilor Unite ca organizație politică, informează AFP.

„Astăzi, războaiele izbucnesc în special având ca pretext religia. Ne confruntăm cu sute, uneori mii de mișcări teroriste care pretind că ucid în numele lui Dumnezeu”, a declarat Peres, în vârstă de 91 de ani, într-un interviu pentru săptămânalul italian catolic Famiglia Cristiana.

„Pentru a lupta împotriva acestei derive, avem Organizația Națiunilor Unite. Este o instituție politică, ce nu are nici armele de care dispun națiunile, nici convingerea pe care o generează religia”, a adăugat fostul președinte israelian, al cărui mandat s-a încheiat la sfârșitul lunii iulie.

„Prin urmare, luând act de faptul că ONU și-a trăit momentul, ceea ce ne-ar trebui este o organizație a religiilor unite, o ONU a religiilor. Ar fi cel mai bun mod de ne opune teroriștilor care ucid în numele credinței”, a adăugat Peres.

Fostul președinte israelian, care s-a deplasat în mai multe rânduri la Vatican, a precizat că l-ar vedea pe Papa Francisc în fruntea acestei „ONU a religiilor”.

„Poate pentru prima dată în istorie, Sfântul Părinte este un lider respectat de cele mai diverse religii. Aș spune și mai mult: el este poate singurul lider respectat”, a declarat Peres.

Vaticanul nu a oferit nicio informație privind întâlnirea privată dintre cei doi. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata