Silvio Berlusconi nu mai este „il Cavaliere”

Fostul şef al guvernului italian Silvio Berlusconi, condamnat pentru fraudă fiscală în procesul Mediaset, şi-a pierdut titlul de ‘Cavaliere’ după ce s-a autoexclus din asociaţia ”Cavalerilor Muncii”, relatează AFP.

Conducătorul formaţiunii Forza Italia (de dreapta) a fost condamnat definitiv la patru ani închisoare — dintre care trei anulaţi de o amnistie — şi doi ani de interdicţie în a exercita un mandat public. Această sentinţă, confirmată marţi de Curtea de casaţie, îl privează de dreptul de vot şi de posibilitatea de a fi ales.

Potrivit cotidianului Corriere della Sera, această condamnare i-a determinat pe unii membri ai Cavalerilor Muncii să ceară expulzarea celui mai celebru membru al lor, magnatul media Silvio Berlusconi, supranumit adesea ‘il Cavaliere’.

Regulamentul acestei organizaţii prevede, de fapt, că nu pot fi membri ai ei decât cei care au o ‘conduită civică şi socială exemplară’.

Aflând despre aceste discuţii, Silvio Berlusconi a luat-o înaintea decidenţilor şi a trimis miercuri o scrisoare de ‘autosuspendare’ Federaţiei Naţionale a Cavalerilor Muncii. Consiliul de conducere, care se pregătea să adopte o poziţie după confirmarea condamnării fostului şef al guvernului, s-a mulţumit deci ‘să ia act’ de decizia acestuia.

Federaţia Naţională a Cavalerilor Muncii regrupează toate persoanele decorate cu Ordinul Meritului Muncii în Italia. Potrivit propriului site, 2.747 de persoane au primit această distincţie de la crearea sa în 1901 şi mai există 526 de ‘cavaleri’ în viaţă. De ieri, 525. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata