Singapore Airlines amână cheltuielile de 3 miliarde de dolari pentru avioanele Airbus, Boeing

Singapore Airlines Ltd a declarat marți că va amâna peste 3 miliarde de dolari din cheltuielile pentru avioanele Airbus SE și Boeing Co după ce au ajuns la acorduri cu producătorii de aeronave pentru a întârzia livrările.

Va transforma 14 din comenzile sale Boeing 787-10 în 11 777-9 suplimentare pentru a-și satisface nevoile flotei dincolo de exercițiul financiar care se încheie în martie 2026, a declarat compania aeriană într-un comunicat.

„Acordurile cu Airbus și Boeing sunt o bază esențială a strategiei noastre pentru a naviga întreruperile cauzate de pandemia Covid-19„, a declarat directorul executiv al Singapore Airlines, Goh Choon Phong.

„Ne permitem să amânăm cheltuielile de capital și să recalibrăm rata la care adăugăm capacitatea, aliniindu-ne ambele cu traiectoria de recuperare proiectată pentru călătoriile aeriene internaționale”, a spus el.

Compania aeriană va reduce planurile de cheltuieli de capital cu 2,2 miliarde USD în exercițiul financiar 2020-21 care se încheie la 31 martie, 1,7 miliarde USD în 2021-22 și cu o sumă mai limitată în următorii trei ani.

Singapore nu are o piață internă a călătoriilor și se preconizează că, călătoriile internaționale vor dura până în 2024 pentru a reveni la nivelurile din 2019, conform estimărilor industriei.

Singapore Airlines a înregistrat săptămâna trecută o pierdere netă de 142 milioane de dolari SUA în al treilea trimestru, numărul pasagerilor scăzând cu 97,6% din cauza pandemiei, deși activitatea sa de mărfuri s-a menținut mai bine, având în vedere o piață strânsă de transport de marfă.
Decizia de a comuta unele dintre comenzile sale Boeing la 777-9s este un impuls pentru programul 777X slab vândut al planificatorului, dar adaugă presiune asupra 787 mai mic, deja afectat de problemele de producție.

Săptămâna trecută, Boeing a declarat că 118 comenzi pentru avionul său 777X widebody în curs de dezvoltare nu mai sunt văzute ca ferme conform normelor contabile care îi impun să își evalueze în mod regulat viabilitatea, lăsându-i 191 de comenzi solide pentru model.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata