Singura câştigătoare a patru titluri de Cea mai puternică femeie din lume

Singura femeie care a reușit de patru ori performanța de a deveni Cea mai puternică femeie din lume este poloneza Aneta Florczyk, născută la 26 februarie 1982, în Malbork.

Aneta Florczyk și-a început cariera la vârsta de 16 ani, în sportul numit ”powerlifting”, ce constă, după cum sugerează și numele, în ridicarea unor mari greutăți. După ce a fost campioana Poloniei de câteva ori, a devenit campioană europeană, printre realizările sale fiind și cea de a depăși 500 kg ridicate.

Din anul 2002, a început să se antreneze pentru concursurile tip ”strongwoman”, în care reprezentantele sexului frumos și deloc slab se întrec în ridicarea greutăților și în alte demonstrații de forță.

Aneta Florczyk a câștigat titlul de Cea mai puternică femeie din lume (World’s Strongest Woman) în anii 2003, 2005, 2006 și 2008, record care i-a asigurat prezența, începând cu ianuarie 2008, în faimoasa Carte a Recordurilor — Guinness World Records. Singura atletă care s-a apropiat de performanța Anetei a fost americanca Jill Mills, cu două astfel de titluri câștigate.

În 2004, poloneza a fost și cea mai puternică femeie din Europa. Alte recorduri reușite de atleta din Polonia au fost îndoirea, cu mâinile, a patru tigăi într-un singur minut și ridicarea deasupra capului a 12 bărbați adulți.

Aneta Florczyk nu s-a remarcat doar prin forța brută a mușchilor săi, ci și prin grație. Astfel, a reușit să se claseze pe locul al treilea în cadrul celei de-a doua ediții a emisiunii-concurs ”Dansând pe gheață”, unde și-a etalat aptitudinile de patinatoare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES) Foto: youtube.com

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata