Sinuciderea asistată, un serviciu pentru care poţi opta contra unei sume de 4.000 de euro

– Edward Downes (foto), unul dintre cei mai mari dirijori britanici, şi soţia sa şi-au pus capăt zilelor printr-o sinucidere asistată, provocând în Marea Britanie o imensă polemică privind eutanasia

– Costul unei sinucideri asistate în clinica din Elveţia este de 4.000 de euro

.
Sir Edward Downes, fost dirijor al Filarmonicii BBC, în vârstă de 85 de ani, şi soţia sa Joan, de 74 de ani, au murit în clinica elveţiană Dignitas, unde li s-a administrat o supradoză de barbiturice. Cei doi au adormit imediat, iar moartea a survenit în zece minute.

Ei au luat această decizie după ce Joan a aflat că suferă de o maladie ce este în fază terminală. Edward Downes i s-a alăturat, deşi nu suferea de o boală fatală. Muzicianul era surd şi orbise în urmă cu 15 ani. Cei doi au fost însoţiţi în drumul către Elveţia de cei doi copii.

Mai multe asociaţii şi clerici din Marea Britanie şi-au exprimat îngrijorarea că gestul celor doi şi publicitatea de care au parte vor inspira multe cupluri să recurgă la sinuciderea asistată. “Aceasta înseamnă că dacă eşti bătrân şi ai probleme de sănătate este bine să fii eutanasiat. Astfel moartea ajunge o chestiune de modă şi se ajunge să se pună o presiune psihică intolerabilă asupra soţilor sau soţiilor, care se vor simţi fortaţi să se sinucidă alături de partenerul de viaţă, chiar dacă sunt sănătoşi”, arată Alastair Thompson, de la asociaţia Care Not Killing.

Sursa: Cotidianul

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata