Soția criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, le transmite susținătorilor: Oricum vom câștiga

Soția criticului de la Kremlin, Alexei Navalny, le-a spus miercuri susținătorilor săi că vor triumfa în ciuda închiderii lui și le-a mulțumit că au protestat într-un caz despre care a spus că i-a făcut viața un flux de secții de poliție, percheziții la domiciliu și ședințe de judecată.
Un tribunal l-a condamnat marți pe Navalny, un oponent proeminent al lui Vladimir Putin, la trei ani și jumătate pentru încălcări ale condiționării, despre care a spus că au fost depuse pentru a-l înlătura, ignorând apelurile din vest și protestatarii pentru a-l elibera.

Susținătorii lui Navalny s-au adunat pentru a-și arăta sprijinul în timpul deciziei și au protestat ulterior, determinând autoritățile să închidă unele stații de metrou din Moscova și să rețină peste 1.400 de persoane, potrivit unui monitor de protest.

Majoritatea aliaților proeminenți ai lui Navalny sunt în arest la domiciliu sau în custodie. Unii dintre susținătorii săi au sugerat soției sale, Yulia Navalnaya, să-și ia mantaua ca în Belarus vara trecută, unde Sviatlana Tsikhanouskaya a fost pusă în fruntea politicii naționale după ce soțul ei a fost închis.

„Nu știu cu ce să te distrez aici. Viața mea recentă este formată din secțiile de poliție, instanțele și perchezițiile ”, a scris Yulia Navalnay într-o postare pe Instagram.
„Vă citesc toate mesajele și înțeleg că atât de mulți oameni buni, puternici și decenți ne susțin pe Alexei și pe mine, încât nu ar trebui să cedăm și să ne fie frică. Oricum vom câștiga. ”

„Vă mulțumesc enorm pentru că ați ieșit (pe stradă), pentru că ați scris și m-ați întrebat cum sunt. Sunt bine.”

Aliații Navalny acuză poliția că a interzis în mod esențial protestele publice și că au folosit forța și violența disproporționate pentru a sparge mitingurile și a înăbuși campaniile lor.

Miercuri, un tribunal l-a întemnițat pe Sergei Smirnov, redactor-șef al outletului independent Mediazona, care a acoperit protestele în detaliu, timp de 25 de zile, după ce l-a găsit vinovat că a încălcat în mod repetat legislația de protest.

Anchetatorii de stat l-au acuzat, de asemenea, pe fratele lui Navalny, Oleg, activist și membru al grupului punk Pussy Riot, pentru încălcarea reglementărilor COVID-19, în urma unui protest din 23 ianuarie, a informat agenția de știri RIA.

Kremlinul a declarat că răspunsul poliției la protestele de marți seară a fost justificat, deoarece protestele erau ilegale și neautorizate. Purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov i-a acuzat pe aliații lui Navalny că au provocat în mod deliberat poliția, convocând proteste în apropierea Kremlinului în urma deciziei.

„Reacția poliției s-a datorat amenințărilor care ar fi putut apărea din organizarea unui astfel de protest”, a declarat el reporterilor într-o conferință telefonică. „Provocările cuprind faptul că ieri s-a apelat la proteste nesancționate”.

Aliații lui Navalny au difuzat imagini cu scene despre care se spune că arată violența poliției, inclusiv un clip în care un ofițer de poliție antidisturbator lovește un cameraman cu un baston, acoperindu-l.
Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că incidentul a făcut obiectul unei anchete interne.

Occidentul a cerut Moscovei să-l elibereze pe Navalny, dar Rusia i-a spus să rămână în afara afacerilor sale suverane.

„Isteria pe care am auzit-o în legătură cu procesul legal pentru cazul Navalny este, desigur, scăzută”, a spus ministrul de externe Sergei Lavrov.

Starea de spirit de pe străzile înzăpezite din Moscova era amestecată.
„Nu sunt foarte încântat nici de acțiunile autorităților noastre, nici de cele ale lui Navalny”, a spus Maxim, care nu și-a dat numele de familie.

„Oamenii sunt obosiți, oamenii nu sunt proști … în ceea ce privește acțiunile poliției, ei sunt cu adevărat animale. Situația repetă indirect scenariul din Belarus ”, a spus Danila, de 25 de ani.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata