Spania adoptă reforme pentru stimularea creşterii economiei

Guvernul spaniol va aproba saptamâna acesta un pachet de reforme destinat schimbarii modelului de crestere al economiei tarii, a anuntat premierul Spaniei, Jose Luis Rodriguez Zapatero, citat de AFP.

Reformele vor schimba toate zonele economiei, de la legislatia privind forta de munca la sistemul de educatie, astfel incât “Spania sa revina din nou la o crestere economica puternica si intr-un mod mult mai sustinuť, a explicat oficialul spaniol. El a adaugat ca reformele se vor concentra pe energia regenerabila, calitatea ridicata a invatamântului si o administratie publica mai moderna.

În trimestrul trei din 2009, economia Spaniei s-a contractat cu 0,3%, al treilea declin trimestrial consecutiv, in timp ce intreaga zona euro a revenit pe crestere in perioada iulie-septembrie 2009. A V-a mare economie a Europei s-a dovedit vulnerabila in special la criza mondiala a creditelor, care a redus semnificativ cererea pe plan intern, cea mai afectata fiind piata imobiliara, din cauza restrictionarii accesului la credite.
Rata somajului in Spania s-a dublat in ultimii 2 ani, atingând aproape 18%, cel mai ridicat nivel din Europa, cei mai afectati de pierderea locurilor de munca fiind muncitorii din sectorul constructiilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata