Spania: Din cauza vântului, incendiul s-a extins pe insula spaniolă Ibiza

Pompierii spanioli continuau să lupte marţi împotriva unui incendiu izbucnit duminică pe insula Ibiza, care s-a extins sub efectul vântului, distrugând aproximativ 350 de hectare de vegetaţie şi circa treizeci de maşini şi determinând evacuarea a circa o sută de persoane, relatează AFP.

”Activitatea pompierilor este dificilă din cauza căldurii”, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al serviciilor de urgenţă din insulă. ”Facem eforturi în încercarea de a pune sub control focul în cursul zilei”, a adăugat el.

Incendiul a izbucnit duminică-după amiază la Benirras, în nord-estul insulei turistice din arhipelagul Baleare (est de Spania), determinând evacuarea în cursul serii a circa 1.200 de persoane care riscau să fie blocate de flăcări pe o plajă.

De atunci, focul a ameninţat circa treizeci de locuinţe şi un hotel din zonă, fiind necesară evacuarea a circa o sută de persoane, au indicat serviciile de salvare.

În total, patru persoane au fost rănite începând de duminică, prezentând în principal arsuri şi intoxicaţii în urma inhalării de fum. Circa 300 de pompieri şi 13 elicoptere şi avioane Canadair se află în prezent în zonă.

Potrivit agenţiei spaniole Europa Press, focul ar fi fost provocat de explozia accidentală a unei maşini într-o parcare, dar serviciile de urgenţă n-au putut confirma această informaţie, indicând că ”va fi întreprinsă o anchetă pentru a cunoaşte cauzele incendiului”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata