Spectacolul Oscar este reinventat ca un film – cu măști și discursuri mai lungi

Ceremonia Oscar de săptămâna viitoare va avea aspectul unui film, oferind câștigătorilor mai mult timp pentru discursuri, în timp ce măștile împotriva coronavirus vor juca un rol major, au declarat producătorii emisiunii.

Pandemia de coronavirus și un trio de producători noi au condus la o reinventare a spectacolului tradițional în care cele mai înalte onoruri ale filmului din lume sunt înmânate în fața unui public de teatru de peste 4.000 de stele din lista A și directori din industrie.

O mare parte din ceremonia din 25 aprilie va avea loc în schimb la Art Deco Union Station din centrul orașului Los Angeles, unde se construiește o scenă și unde prezentatorii vor face mai mult decât să deschidă un plic cu numele câștigătorului.

„Nu va fi ca orice altceva făcut înainte”, a declarat regizorul Steven Soderbergh, care produce spectacolul alături de Stacey Sher și Jesse Collins, într-o conferință de presă.
Soderbergh, care a regizat filmul „Contagion” din 2011, a declarat că pandemia a „deschis o oportunitate de a încerca ceva care nu a fost încercat”.

„Vrem ca emisiunea să aibă o voce”, a adăugat el.

Soderbergh a declarat că ceremonia va fi filmată ca un film, cu prezentatori printre care Brad Pitt, Harrison Ford și Halle Berry.

Discursurile câștigătorilor Oscarului erau limitate anterior la aproximativ 45 de secunde. Anul acesta, Soderbergh a spus: „Le oferim spațiu. I-am încurajat să spună o poveste și să spună ceva personal”.

Producătorii au declarat că vor exista teste stricte și protocoale COVID, multe dintre ele urmând standardele elaborate anul trecut pentru a rula din nou producția de filme și TV.

De asemenea, s-au consultat pe larg cu epidemiologi care au lucrat în urmă cu 10 ani la „Contagion”, care a prefigurat în mod straniu efectele devastatoare ale unui virus asupra lumii și care au văzut anul trecut o creștere a chiriilor și a transmiterii în flux.

Întrebat despre măști la ceremonie, Soderbergh a dat ceea ce el a numit o replică deliberat criptică.

„Măștile vor juca un rol foarte important în poveste”, a spus el. „Acest subiect este foarte central în narațiune”.
Candidații care nu pot călători la Los Angeles pentru ceremonie vor putea participa prin conexiuni prin satelit din locații din întreaga lume, dar nu vor exista apariții Zoom.

Ceremonia va fi precedată de un pre-spectacol de 90 de minute care va include spectacole ale celor cinci concurenți ai pieselor originale care au fost înregistrate în prealabil pe acoperișul noului Muzeul Academiei din Los Angeles și Islanda.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata