Spionii britanici în vârstă sunt incapabili să folosească Internetul

Unii din veteranii serviciului britanic de spionaj MI-5, care s-au luptat cu extremismul islamic, terorismul republicanilor irlandezi sau spionii ruşi, au dat peste un nou duşman pe care se dovedesc incapabili să-l pună sub stăpânire şi anume tehnologia informaţiei, scrie ziarul britanic Telegraph.

În ciuda unui buget în expansiune, serviciile secrete britanice MI-5 au lansat o campanie fără precedent de disponibilizări de personal, în scopul angajării de noi ofiţeri de securitate şi personal de asistenţă care stăpânesc mai bine tehnologia informaţiei şi alte aptitudini ‘aplicabile’.

Programul de disponibilizări a oferit subiect de bârfă administraţiei britanice, funcţionarii civili din alte departamente făcând glume pe seama ‘generaţiei James Bond’ de vechi ofiţeri de spionaj, îndepărtaţi pentru faptul că nu sunt în stare să folosească Internetul şi nu înţeleg lumea Twitter şi Facebook.

Planul de disponibilizări a fost făcut public de Jonathan Evans, directorul general al MI-5. Acesta declara unei comisii parlamentare că este îngrijorat de faptul că abilităţile IT ale serviciului pe care îl conduce nu sunt la nivelul cerut, ceea ce îl îndeamnă să se descotorosească de unii angajaţi.

‘Cred că unii din angajaţi nu sunt chiar cei pe care i-am dori pe viitor’, afirma Evans în faţa comisiei pentru informaţii şi probleme de securitate. Drept consecinţă, a fost introdus un program de ‘disponibilizări atât voluntare cât şi obligatorii’.
Responsabilii guvernamentali afirmau că programul de disponibilizări al MI-5 are drept scop modificarea profilului de abilităţi al organizaţiei şi creşterea numărului de personal ce poate fi desfăşurat în operaţiuni active.

Doar o mică parte din personal va fi afectată de disponibilizări, însă acestea vor avea loc la nivelul întregii organizaţii şi nu se vor limita la angajaţii specializaţi pe IT.
MI-5 are actualmente un număr de 3.500 de ofiţeri şi va urma să aibă 4.100 anul viitor, de două ori mai mulţi ca în 2001.
Mulţi dintre noii angajaţi sunt atraşi pe la vârsta de 20-30 de ani prin campanii publicitare de înaltă clasă sau parţial prin serialul dramatic Spooks (Năluci de la BBC – un serial despre provocările cu care se confruntă serviciul britanic de securitate, n.red.).

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata