Spotify va lansa un serviciu de streaming video în concurenţă cu YouTube

Liderul mondial de muzică online Spotify preconizează să deschidă un serviciu de streaming video, care va intra în concurență directă cu YouTube, au informat vineri mass-media internaționale citate de AFP.

Ziarele New York Times, Financial Times și Wall Street Journal citează surse apropiate dosarului potrivit cărora compania suedeză va anunța, la 20 mai, la New York, lansarea acestui nou serviciu menit să completeze oferta sa doar audio.

Creată în 2008, Spotify revendică în prezent 60 de milioane de utilizatori din 58 de țări, dintre care doar un sfert sunt plătitori, fapt ce nu a ajutat-o să genereze un beneficiu anual.

Ceea ce nu a împiedicat totuși compania să se numere printre startup-urile necotate la bursă cele mai valoroase din lume cu 8,4 miliarde de dolari, conform Wall Street Journal.

Potrivit unei surse citate de New York Times, Spotify suferă de pe urma concurenței YouTube, ale cărei videoclipuri muzicale gratuite (unele sub marca Vevo) atrag numeroși utilizatori audio. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata