„Star Wars: Episode VIII” şi filmul derivat „Rogue One”, noile proiecte ale studiourilor Disney

Studiourile Disney vor lansa al optulea episod din seria „Star Wars”, precum și primul film derivat de sine stătător, a anunțat joi, la San Francisco, directorul executiv al companiei Walt Disney, Bob Iger.

Conform acestuia, „Star Wars: Episodul VIII” va avea scenariul și regia semnate de Rian Johnson. Proiecția în cinematografe este programată pentru 26 mai 2017, scriu Reuters și variety.com.

Cu prilejul reuniunii anuale a acționarilor companiei, desfășurată în San Francisco, Bob Iger a mai anunțat că va fi realizat primul spin-off plasat în universul ‘Star Wars’, dar fără legătură directă cu seria.

Acest film, care se va numi ‘Rogue One’, va fi turnat începând din această vară la Londra, proiecția în cinematografe fiind programată la 16 decembrie 2016.

Gareth Edward se va ocupa de regia ‘Rogue One’, care va avea la bază un scenariu semnat de Chris Weitz și în a cărui distribuție o regăsim pe Felicity Jones, scriu variety.com și thewrap.com. John Knoll, care a avut ideea realizării acestui film, va fi producător executiv și va lucra alături de Kathleen Kennedy, Tony To și John Schwartz.

Compania Walt Disney vrea să valorifice cât mai mult franciza ‘Star Wars’, după achiziția în 2012 a companiei LucasFilm, care a produs-o, având totodată proiecte pentru includerea tematicii ‘Star Wars’ în rândul atracțiilor din parcurile Disneyland din întreaga lume. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata