Statele Unite trimit încă un distrugător în Marea Neagră pe fondul crizei din Ucraina

Distrugătorul american USS Donald Cook, al doilea vas militar american desfășurat în Marea Neagră în contextul crizei din Ucraina, este programat să sosească în aceste ape joi, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Pentagonului, informează agenția Xinhua.

„Misiunea lui Donald Cook este de a asigura aliații NATO și partenerii de la Marea Neagră asupra angajamentului Americii de a consolida și îmbunătăți interoperabilitatea în timp ce lucrează în direcția obiectivelor comune din regiune”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt Steve Warren.

Distrugătorul va lua de asemenea parte la exerciții și operațiuni pentru a îmbunătăți interoperabilitatea și capacitatea de pregătire, potrivit lui Warren.

Nava a părăsit Norfolk, Virginia, pe 31 ianuarie, ca prima din cele patru distrugătoare americane din clasa Arleigh Burke echipate cu rachete ghidate pentru a fi staționate la Rota, Spania.

Înainte de sosirea lui USS Donald Cook, USS Truxtun, un alt distrugător înarmat cu rachete ghidate, a efectuat runde de exerciții în Marea Neagră, adaugă Xinhua. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata