Statul Colorado estimează cererea anuală de marijuana la 130 de tone

Cererea totală de marijuana în statul Colorado, unde s-au deschis în luna ianuarie primele magazine cu marijuana plantată în ghiveci, pentru scopuri recreative, este estimată la 130 de tone în acest an, indică un studiu comandat de autoritățile fiscale ale statului Colorado, informează Reuters.

Studiul menționează miercuri, la o zi după ce Washingtonul a devenit, al doilea stat care permite vânzările de droguri în scop recreativ la adulți, că cererea în Colorado a fost mult mai mare decât se anticipase.

Mai mult de 90 la sută din cerere a venit de la rezidenți, în timp ce vizitatorii din afara statului respectiv au cumpărat doar aproximativ 9 tone din totalul de 130.

Departamentul de venituri din Colorado a precizat că datele fiscale arată că vânzarea cu amănuntul a marijuanei a fost în creștere, în timp ce aprovizionarea în sistemul medical a rămas relativ constantă.

Cererea de marijuana prin vânzări cu amănuntul provine în primul rând de la vizitatorii din afara statului Colorado și de la consumatorii care au achiziționat anterior de pe piețele negre și gri, se arată în raport. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata