SUA afirmă că promovarea cooperării cu Taiwan privind semiconductoarele este o prioritate

Statele Unite și Taiwan sunt parteneri naturali în ceea ce privește semiconductorii, iar promovarea acestei cooperări este o prioritate a SUA, a declarat joi ambasadorul american de facto din Taiwan.

Washingtonul a văzut din ce în ce mai mult puterea tehnologică și a condus în mod democratic Taiwanul ca pe o parte cheie a strategiei sale de a îndepărta lanțurile de aprovizionare globale de China, mai ales când vine vorba de companii de tehnologie și cipuri.

Vorbind la ceremonia revoluționară pentru o nouă facilitate de fabricare a cipurilor pentru Powerchip Semiconductor Manufacturing Corp din centrul Taiwanului, Brent Christensen, directorul Institutului American din Taiwan (AIT), a spus că este acolo „pentru a reafirma accentul guvernului SUA asupra securității lanțului de aprovizionare” .

„Atât președintele Biden, cât și președintele Tsai au identificat pe bună dreptate industria semiconductoarelor ca o prioritate strategică cheie, nu numai pentru inovația economică, ci și pentru securitatea națională”, a spus el, potrivit unei transcrieri a comentariilor sale furnizate de biroul său.

Rolul central al Taiwanului în producerea de cipuri s-a concentrat în timpul pandemiei COVID-19, cererea crescândă de laptopuri, tablete și alte echipamente pentru a alimenta tendința de lucru de la domiciliu în beneficiul firmelor precum Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd (TSMC), lumea cel mai mare producător de cipuri contract.

Guvernele și companiile străine au cerut, de asemenea, Taiwanului să contribuie la rezolvarea unei penurii de cipuri auto care au stins fabricile din întreaga lume.

Nici companiile americane nu stau nemișcate, iar săptămâna aceasta Intel Corp a anunțat un plan de 20 de miliarde de dolari pentru extinderea capacității sale avansate de fabricare a cipurilor.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata