SUA crește presiunea asupra firmelor de telecomunicații din China

Comisia Federală pentru Comunicații (FCC) încearcă să elimine licențele de operare din SUA pentru trei firme chineze de telecomunicații.

China Unicom Americas, Pacific Networks și ComNet nu au reușit să explice legăturile lor cu Beijingul, a declarat FCC.

Organul de supraveghere al comunicațiilor din SUA a susținut de multă vreme că aceste legături ar putea reprezenta un risc de securitate națională.

Miscarea indică faptul că președintele american Joe Biden va continua, probabil, abordarea dură a lui Donald Trump față de firmele de tehnologie chineze.
FCC a votat în unanimitate miercuri pentru revocarea licențelor celor trei companii, o mișcare care le-ar putea exclude de pe piața SUA.

Companiilor li s-a cerut în aprilie anul trecut să răspundă îngrijorărilor legate de legăturile lor cu guvernul chinez, despre care FCC susținea că le-ar putea lăsa vulnerabile la „exploatare, influență și control”.

Dar, deși companiile au încercat să răspundă preocupărilor FCC, aceasta nu le-a acceptat explicațiile.
„Amenințarea pentru rețelele noastre din partea entităților aliniate cu China comunistă este una pe care trebuie să o abordăm direct și sunt încântat că FCC continuă să arate puterea și hotărârea necesară pentru a face față acestei amenințări”, a declarat comisarul FCC Brendan Carr într-o declarație. .

China Unicom este o unitate a celor trei rețele majore de telecomunicații din China.

Pacific Networks revinde servicii internaționale de voce și date operatorilor americani, în timp ce filiala sa ComNet oferă o varietate de servicii mobile, inclusiv carduri SIM și carduri de apel internaționale.

FCC a acordat aprobări pentru ca cele trei companii să opereze în SUA în urmă cu mai bine de un deceniu, când în SUA existau mai puține îngrijorări cu privire la companiile de tehnologie chineze.

În mod separat, Departamentul Comerțului a declarat că a servit citații pentru mai multe firme chineze care operează în SUA, pentru a vedea dacă prezintă un risc de securitate națională.

Măsura a urmat unui ordin executiv din era Donald Trump, care urmărea să securizeze lanțul de aprovizionare cu telecomunicații și tehnologie.

Citările vor aduna informații pentru a „ne permite să luăm o hotărâre pentru o posibilă acțiune care protejează cel mai bine securitatea companiilor americane, a lucrătorilor americani și a securității naționale a SUA”, a declarat secretarul pentru comerț, Gina Raimondo.

„Beijingul s-a angajat într-o conduită care ne blochează avantajul tehnologic și ne amenință alianțele”, a adăugat ea.

Departamentul nu a numit nicio companie.

Sursa: BBC
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata