SUA investighează un accident provocat de modul auto pilot al unei Tesla, care a lovit un vehicul al poliției

Agenția americană de siguranță auto a declarat că va trimite o echipă să investigheze un accident care implică un Tesla suspectat că se afla în modul Pilot automat, când a lovit o mașină de patrulare a Poliției de Stat din Michigan.
Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a declarat că trimite echipa Ancheta Specială de Accidente (Special Crash Investigation – SCI) în conformitate cu supravegherea și autoritatea sa „asupra siguranței tuturor autovehiculelor și echipamentelor, inclusiv a tehnologiilor automate”.

Tesla nu a comentat imediat.

Poliția de stat din Michigan a declarat pe că o mașină de patrulare parcată a fost lovită miercuri la 1:12, în timp ce investiga un accident de trafic între o mașină și un cerb lângă Lansing pe autostrada Interstate-96.

„În timp ce investiga acel accident cu luminile de urgență aprinse, un Tesla cu pilot automat lovește mașina de patrulare”, a spus agenția. Nimeni nu a fost rănit, iar șoferului Tesla, în vârstă de 22 de ani, i s-au făcut citate pentru trafic.

Înainte de această săptămână, NHTSA a lansat anterior cel puțin 14 echipe SCI în urma accidentelor cu Tesla care erau suspectate că ar fi legate de sistemul său de asistență a conducătorului auto. Agenția nu a luat nicio măsură ca urmare a acestor sondaje.

Luni, NHTSA a declarat că trimite o altă echipă SCI să investigheze un accident „violent” din 11 martie din Detroit, în care o Tesla a fost blocată sub o remorcă și a lăsat un pasager în stare critică.

Poliția din Detroit a declarat marți că nu crede că pilotul automat a cauzat accidentul din 11 martie pe baza „tuturor indicațiilor”.

Pilotul automat a fost angajat în cel puțin trei vehicule Tesla implicate în accidente fatale în SUA din 2016.
Au crescut îngrijorările cu privire la sistemele care pot îndeplini sarcini de conducere pentru întinderi extinse cu o intervenție umană minimă sau deloc, dar nu pot înlocui complet conducătorii umani.

Tesla îi sfătuiește pe șoferi să țină mâinile pe volan și să acorde atenție în timp ce utilizează pilotul automat. Cu toate acestea, unii șoferi Tesla spun că sunt capabili să evite să pună mâinile pe volan pentru perioade lungi de timp atunci când folosesc pilotul automat.

În februarie 2020, Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi (NTSB) a criticat aspru lipsa de garanții a sistemului Tesla într-un accident fatal al pilotului automat din 2018 în California.

Sursa: Reuters
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata