SUA vor acţiona în Siria dacă vor fi ameninţate de Statul Islamic

Washingtonul nu dispune deocamdată de informații care să confirme angajarea islamiștilor din gruparea Statul Islamic în acțiuni împotriva Statelor Unite sau a Europei, dar dacă se va constata existența unei amenințări, atunci un atac împotriva acestei grupări în Siria va fi justificat, a declarat luni șeful Statului Major interarme al SUA, generalul Martin Dempsey, citat de agenția DPA.

‘Vă pot spune cu siguranță că, dacă ar fi existat o amenințare (împotriva SUA) în interiorul Siriei, aș fi recomandat ferm să acționăm’, a indicat el în fața ziariștilor la bordul avionului cu care se deplasa către Afganistan.

Dempsey a precizat că o operațiune militară împotriva Statului Islamic trebuie să implice participarea și a altor state arabe alături de SUA, iar atacul trebuie condus din mai multe direcții pentru a putea învinge sau cel puțin pentru a-i pune în dificultate pe combatanții islamiști.

Reacția responsabilului american survine după ce ministrul sirian de externe Walid Muallem a declarat că o cooperare internațională împotriva Statului Islamic este ‘binevenită’, inclusiv cooperarea cu SUA sau Marea Britanie, dar a menționat că orice atac împotriva acestei grupări trebuie coordonat cu Damascul, altfel este vorba despre o agresiune. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata