SUA vor trimite o baterie Patriot în Arabia Saudită după atacurile asupra unor instalații petroliere

 Statele Unite au anunțat că vor trimite o baterie antiaeriană Patriot și 200 de militari în Arabia Saudită, după atacurile cu drone asupra unor instalații petroliere saudite, acțiuni atribuite Iranului, informează site-ul agenției de știri Dpa.

„Această dislocare va consolida apărarea antiaeriană și antirachetă a infrastructurii civile și militare din regat (Arabia Saudită, n.red). Această dislocare sporește prezența deja semnificativă a forțelor americane în regiune”, se afirmă într-un comunicat dat joi publicității de Pentagon.

Mii de militari americani sunt prezenți în regiunea Orientului Mijlociu, în baze din Arabia Saudită, Qatar, Irak și în alte țări.

Două alte baterii Patriot și un sistem antibalistic THAAD sunt pregătite pentru a fi transferate în Orientul Mijlociu în cazul escaladării amenințărilor la adresa aliaților Washingtonului sau intereselor americane.

Atacuri cu drone efectuate săptămâna trecută au vizat rafinării din Arabia Saudită, afectând aproximativ jumătate din producţia de petrol saudită. Insurgenţii huthi din Yemen, care sunt susţinuţi de Iran, au revendicat atacurile cu drone, ce au provocat incendii la centrele saudite de rafinare a petrolului din Abqaiq şi Khurais. Statele Unite, iar ulterior și Marea Britanie, Franța și Germania, au atribuit atacurile Iranului, acuzații respinse vehement de Teheran.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata