Suedia: Atac armat într-un restaurant din Göteborg soldat cu doi morţi şi cel puţin 10 răniţi

Atacul armat comis în noaptea de miercuri spre joi într-un bar din Göteborg – fiind vorba, fără îndoială, de o reglare de conturi între bande rivale – s-a soldat cu doi morţi și cel puţin 10 răniţi, a anunţat poliţia locală, relatează AFP.

‘Doi bărbaţi au fost uciși și între 10 și 15 persoane au fost rănite, din care trei sau patru sunt în stare gravă. În prezent, nu sunt în pericol’, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei. ‘Presupunem că este vorba de un incident între bande rivale‘, a adăugat purtătorul de cuvânt, care a exclus ipoteza unei acţiuni teroriste.

Cel puţin doi bărbaţi au deschis focul cu arme automate miercuri seară într-un bar, după care au fugit cu mașina. Ei nu au fost răniţi. Atacatorii erau în continuare căutaţi joi dimineaţă.

‘Avem probleme similare, cu atacuri, de mai mulţi ani, dar nimic de această amploare. Dar, dacă se trage într-un restaurant plin, așa se întâmplă. Este un act extrem de brutal‘, a declarat sursa citată.

Göteborg este al doilea oraș ca mărime din Suedia, port pe coasta de vest a ţării.

Poliţia a încercuit zona în care a avut loc atacul și a deschis o anchetă pentru crimă în cadrul căreia au fost interogate mai multe persoane. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata